Hypokondere og betalingsautomater

Jeg har aldri hatt ordentlig vondt. Jeg falt på rylleskøyter en gang og skrubbet opp knærne. Det er det vondeste jeg kan huske å ha slått meg. Jeg mangler derfor skalaen for hva slags type vondt som er alvorlig, og hva som ikke er det.

For en uke siden fikk jeg vondt. Det var en rar type vondt jeg ikke har hatt før, som gjorde meg uendelig bekymret.

RIP

Kvinneguidens beste forklaring var at jeg hadde svangerskapsforgiftning. Jeg var relativt sikker på at det ikke var tilfellet, så jeg bestemte meg for å dra til legen. Jeg hater å dra til legen av flere grunner. Hovedgrunnen er denne:

lege_sokker
Det gikk en gammel og senil mann rundt i venterommet da jeg satt der. Han spurte alle om noen kunne hjelpe ham. Det var hjerteskjærende. Så kom en sykesøster bort, og ga ham kjeft for å ikke ha på blå sokker. Etter det mistet en dame urinprøven sin på gulvet.
Grunn nummer to er at det alltid tar tid før man får time. Det er et problem, for da risikerer man jo at det har sluttet å gjøre vondt. Man møter opp helt frisk, og det er flaut. I et forsøk på å forhindre det spesifiserte jeg «grad av hast», slik det sto beskrevet i sms-bruksanvisningen til legesenteret.
Meldingen jeg sendte lød ca. slik.
MLEGE Jenny Jordahl
Veldig veldig veldig vondt i siden. Haster VELDIG!!!!!
…Jeg tror ikke de tok meg helt seriøst, for jeg fikk ikke time før 3 dager senere.
lege_sant
Det var ydmykende… I et desperat forsøk på å virke syk, viste jeg ham kuldeeksemet jeg har fått rundt øyet. Han virket ikke videre imponert.
Etter å ha dyttet og dratt i meg en stund, konstanterte han at jeg kanskje kunne ha fått «en rift i sidefileten». Jeg tror ikke det er en ordentlig diagnose.
Flau og frisk gikk jeg tilbake til venterommet for å betale. De har fått ny betalingsautomat på legesenteret. Den tar opp ca to kvadratmeter, durer som en hårføner og… hold dere fast… den snakker. Den står altså MIDT i venterommet og SNAKKER til deg. Jeg håper personen som solgte dem maskinen får rompebotulisme.
lege_maskin
Jeg har bestemt meg for å bytte lege.

 

Laget på og brødskiver med peanutsmør