Vi jobber for en åpen, diskriminerende, inkluderende og trakasserende spillindustri

GamerGate er et vesen med mange hoder. Vi vil hit, sier noen. Næsj, sier andre, og peker snuten i motsatt retning. Ingen av dem vil rive seg løs fra den svære kroppen, og da blir det jo bare grums.

De sier det handler om presseetikk i spilljournalistikk. Javel. Det kan gjerne vi snakke om. Men de prøver samtidig å manipulere spillpressen? Er ikke det litt selvmotsigende? De sier det handler om å beskytte spillindustrien. Samtidig går de hardt ut mot indiespill? Jasså? De ødelegger altså for spill som ofte går i bresjen for å teste nye ideer og konsepter. Spill som bidrar til å bringe industrien et steg videre. Og attpåtil tvinger de dyktige kvinner ut av bransjen, med slemme trusler om vold og overgrep? Vent…hvaforno?

1 2 3 4 5 6 7

At noen med ærlige hensikter har lyst til å bli assosiert med GamerGate, virker for meg helt bakvendt. Det er som å være dyrevernsforkjemper, samtidig som man er medlem av ”gruppen for oss som jakter rødpanda for gøy.” De ødelegger spillene de selv hevder å bry seg så mye om.

Spill har lenge vært en viktig og knallbra del av livet mitt. Det er fryktelig vondt å sitte på sidelinjen, og se på at dette grumsete monsteret prøver å ramponere noe jeg er så glad i.

Hvis dere bryr dere om spill, løp så fort de digitale beina kan bære dere vekk fra GamerGate.

Laget på og brødskiver med peanutsmør