Ikke et innlegg i samfunnsdebatten

I går satte jeg meg ned med en grandios plan om å tegne noe smart, morsomt og forhåpentligvis litt tankevekkende. Gjerne et overraskende innlegg i samfunnsdebatten. Kanskje til og med det folk omtaler som «et skråblikk» Ja, det hadde jeg innmari lyst til, men det ble selvfølgelig ikke noe av.

Jeg endte istedet opp med å tegne fanart av Kristofer Hivju, fordi han har så flott rødt skjegg. Sånn kan det gå.

 

hivju_700

 

Jeg brukte også tiden på å lage en tumblr-blogg for alle tegningene jeg tegner, som ikke passer inn under Livet Blant Dyrene eller Triste Dyr. Bunken med skriblerier som aldri ser dagens lys vokser og vokser. Jeg synes den bør brukes til noe. Det er så trist om alle tegningene bare skal støve bort, sammen med tapastallerknene jeg fikk til jul for fem år siden og kimonoen jeg kjøpte på Japantur. Litt vanskelig å bruke som hverdagsplagg, fant jeg ut da jeg kom hjem.

 

hverdagskimono

 

Av og til får jeg også artige illustrasjonsoppdrag, som da jeg fikk tegne en kjempestor tosiders mensentegning for Aftenposten. Den ligger også på den nye bloggen.

Jeg har kalt siden for «strekmerker.» Jeg syntes jeg var veldig morsom da jeg kom på navnet. Du kan følge den på facebook HER (da blir jeg veldig glad). Bloggen finner du HER. 

Den ser slik ut, med bilde av meg og allting:

 

JennyJordahl_strekmerker

 

Men over til viktigere ting, som ikke handler om flotte skjegg, kimonoer eller ordspill: Nå er det ikke lenge til jeg skal gi ut feministbok med Madeleine Schultz og Marta Breen!  F-ordet – 155 grunner til å bli feminist. Jeg har fått sette mitt pastellfargede preg på hele boka. Den ser slik ut.

 

Screen Shot 2015-02-10 at 14.30.02

 

Det føles stort. Nå er den til trykk! Hold av 7. Mars, for da blir lansering. Håper på å se dere der. Det blir bobler og klemmer, til de som vil ha.

 

Laget på og brødskiver med peanutsmør