Kryss kvinner inn ved årets valg

kvinnerinn_befolkningen

 

Nå er valget rett rundt hjørnet. Det er innmari spennende. Det er mange ting jeg ønsker meg som et resultat av valget, men det er en overordnet ting jeg gjerne skulle sett en endring i, uansett hvem som går av med den store seieren: Jeg ønsker meg flere kvinner i politikken.

Det er nemlig slik at kjønnsbalansen fremdeles er ganske skjev, og det er jo ikke greit.

For eksempel er omtrent 8 av 10 ordførere menn. Vi har ganske mange kommuner i Norge, og dermed ganske mange ordførere. Flere av dem bør være kvinner (gjelder uansett hvor mange kommuner og ordførere vi ender opp med til slutt) De fleste av de som sitter i kommunestyrene våre er menn. 60 prosent av de på sikker plass er også menn. Det er ikke dumt at menn er politikere (jeg liker jo mange av dem) Det som er dumt er når én gruppe har større makt enn det deres andel i befolkningen burde tilsi. Det svekker demokratiet vårt. Slik det er nå er kvinner underrepresentert. Det kan vi, velgerne, du og jeg, være med å rette opp! Det eneste du trenger å gjøre er å sette kryss ved siden av kvinnene på din stemmeseddel, samme hvilket parti du måtte stemme på. Lett!

De som bestemmer bør gjenspeile mangfoldet i befolkningen, for demokratiet fungerer best om alle er med. Folk av alle kjønn, aldre, etnisiteter og legninger. Da får man sett saker fra ulike perspektiv og ståsted, som jo er veldig nyttig om man vil komme frem til de beste løsningene. (Jeg er i hvert fall stor tilhenger av gode løsninger.)

Sammen med Susanne Kaluza, redaktør i kvinneguiden, har jeg tegnet syv facebook-coverphotos til kampanjen #kvinnerinn. Disse kan du pynte facebooken din med, om du vil hjelpe til med å spre ordet og rette opp skjevheten.

Flere måter å hjelpe til på:

  • Følg Kryss Kvinner InnFacebook
  • Har du en blogg? Skriv et blogginnlegg. (Og meld i fra til Susanne på susannekaluza@gmail.com, så linker hun til det fra sin blogg. Woho! Blogg-bonanza!)
  • Snakk med venner og kjente
  • Kanskje bildene kan printes ut, og deles ut som flyere?
  • Du er lur, og kommer sikkert på flere smarte måter og spre budskapet på ;)

 Bli med og kryss kvinner inn ved årets valg! #kvinnerinn!

Klikk på bildet du vil bruke for å få det opp i riktig størrelse, trykk deretter ”lagre” og last det opp som coverphoto på facebook. Hurra!

 

kvinnerinn_forskjell

kvinnerinn_ordfører

kvinnerinn_ressurs

kvinnerinn_sikkerplass

kvinnerinn_stemme

kvinnerinn_sterkest

kvinnerinn_befolkningen

 

Og her er noen firkantede versjoner til deling på instagram og slikt:

 

kvinnerinn_forskjell

kvinnerinn_ordfører

kvinnerinn_ressurs

kvinnerinn_sikkerplass

kvinnerinn_stemme

kvinnerinn_sterkest

kvinnerinn_befolkningen

Laget på og brødskiver med peanutsmør