Om jenteturens fortsettelse og at mummipappa og Knausgård ligner litt

Vi har nådd dag to av jenteturen, men har fremdeles ikke vasset (slik jenter på jentetur nesten alltid gjør på reklameplakatene.) Kanskje vi gjør noe feil. Jeg vet ikke, men så kan man jo ikke gjøre alt riktig hele tiden. Vi har jo faktisk gjort noe annet riktig i dag, selv om vi ikke har vasset. Vi har lest. Det er en ting jenter gjør i syden. Det har jeg nemlig sett bilder av.

Her er et bilde av en jente som leser mens hun er i syden, akkurat slik vi er:

 

bok

 

Vi så ikke akkurat sånn ut, så vi gjorde det kanskje ikke helt riktig likevel. Vanskelig å si. Jeg har tegnet en tegning av oss, så kan du som leser bedømme om vi er innenfor:

 

1

 

Jeg har tatt med min siste mummibok fra bokhyllen. Den heter «Trollmannens hatt.» Jeg tror snart jeg har lest alle mummibøkene. Det blir trist å være ferdig.

I et av kapitlene i trollmannens hatt sitter mummipappa og skriver sine erindringer. En annen som har skrevet sine erindringer er Karl Ove Knausgård. Da jeg satt i solen og leste dette kapittelet, tenkte jeg på hvordan jeg synes at de to ligner litt.

 

2

 

Det var det jeg hadde å rapportere fra jenteturen i dag. Nå skal jeg ut å kjøpe vann og vaskepulver.

(og sokker til mamma, hvis jeg finner)

 

Laget på og brødskiver med peanutsmør