Toppen av dyrene for 2014

Nå er året snart ferdig. Tenk det. Herrejemini. Livet Blant Dyrene og jeg stakk hodet frem i media for første gang denne sommeren, med innlegget «sommerkroppen og meg» i Aftenposten. Vi mennesker er mer komplekse enn det en attraktiv kropp kan vise, tenkte jeg, og det ville jeg si noe om. «Vi er så mye mer enn kropp, og kropp er så mye mer enn sex, uansett årstid,» skrev jeg. Innlegget ble et av de mest leste i Aftenposten dette året. Det startet sirkuset, og det har ikke tatt slutt enda.

Jeg har oppdaget at folk hører, om man tør å heve stemmen. Kanskje man til og med kan være med å endre noe.

Det har vært innmari stilig og flott å få snakke høyt i media, men det har også vært slitsomt og vanskelig. Trollene er én ting. De er så slemme og fæle og roper så høyt at de ødelegger for seg selv.

Det er skumlere med de vemmelige holdningene og meningene som har sneket seg inn over lang tid, som vi nesten ikke legger merke til, for de har vært der så lenge. De som er med på å opprettholde urettferdighet. De har blitt ekstra tydelige for meg i år. Jeg har lært mye nytt, og ser verden i et litt annet lys. Livet Blant Dyrene har fått en mening, annet enn å være en artig tegneseriedagbok. Jeg vil gjerne være med på å dytte samfunnet i riktig retning.

Jeg håper jo på at denne pastellfargede tegneseriebloggen kan gjøre en liten forskjell, sammen med alle dere som følger den. Innimellom sender dere meg meldinger om hvordan Livet Blant Dyrene har hjulpet dere. Dere hjelper meg minst like mye, om ikke mer. Takk.

Her er listen over de 8 mest leste innleggene i året som gikk. For et år!

 

1. Sommerkroppen og meg

sommerkropp3-4It9hOXop1

 

2. Sommerkroppen 2.0 – fritt tolket etter kommentarfeltet

sk_20

 

3. Puslete og syke flinke piker 

flink

 

4. Stakkars den hårete mannen og stakkars den hårete kvinnen

mannen

 

5. Om sandpapir, minigolfbaner og seksualitet

sandpapir

 

6. Om verdien av kløft, lår og pyntepalmer

kloft

 

7. Kroppshår: Hvordan tar kjæresten din det?

kroppshaar

 

8. Om ikke-trakasserende ord som homo, slut og retard.

trakasserende

 

 

Takk for at dere henger med. Gleder meg til å se dere i 2015! Verden går stadig fremover.

 

 

Laget på og brødskiver med peanutsmør